Метрото в Москва отворя вратите си пред пътниците само като погледнат

...
Метрото в Москва отворя вратите си пред пътниците само като погледнат
Коментари Харесай

Метрото в Москва въведе лицево разпознаване

Метрото в Москва отворя вратите си пред пътниците само като погледнат камера. На процедура съветската столица е един от първите градове в света, в които метрото работи по този метод. 
Този метод на пътешестване е доста по-опростен от другите. С помощта на приложението MosMetro потребителите към този момент могат да се записват за този безконтактен метод на заплащане, като създадат фотография на лицето си и банкова карта. Нататък е ясно - с цел да влязат в метрото, пасажерите не би трябвало да имат карта или смарт телефон, просто би трябвало да погледнат камерата на входа.

Повече от 25 000 души се използваха от нововъведението в първия ден на въвеждане в употреба, съгласно транспортна компания в съветската столица. „ Надхвърлихме всички упования “, сподели Максим Ликсутов, заместител -кмет, отговарящ за публичния превоз.

Системата работи на 240 метростанции в най-големия мегаполис в Европа. Методът на заплащане, наименуван Face Pay, се чака да се употребява от най-малко 10 до 15 % от пасажерите през идващите две до три години. Технологията разрешава различаване на лицето даже и при носене на маска. 

Технологията е и противоречива. Независимата организация Роскомсвобода предупреди, че изказванията за сигурността на системата са мощно съмнителни и че персоналните данни могат да се озоват в ръцете на службите за сигурност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР